19 Mayıs bu toprağın her genci için ayrı bir umut olacaktır

19 Mayıs bu toprağın her genci için ayrı bir umut olacaktır

Aziz Milletimizin en önemli gurur günlerinden birinde, Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımının atıldığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın idraki içindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 19 Mayıs'la başlayıp 29 Ekim'de tamamlanan süreç, sadece bir kahramanlık destanı değil, aynı zamanda bu milletin tüm medeniyet birikimini, zorluklarla başa çıkma ve yeni başlangıçlar yapabilme kapasitesini, milli iradenin gücünü, devlet ve vatan kavramlarına bakışını anlatan ve her okumada yeni şeyler öğreten bir kitaptır.

19 Mayıs'ta atılan ilk adım, alelade bir gezinin durağı değil, bilinçli ve hesaplanmış bir mücadele stratejisinin ilk adımıdır. O ilk adımdan sonra başlayan sürecin tamamı, 16 devlet kurmuş bir milletin ferasetinin ve yeteneğinin doğal sonucudur.

Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında darbelerden depremlere kadar yaşadığımız her yıkımın sonrasında yeniden ayağa kalkabilmemizin arkasındaki güç de aynı kaynaktan gelmektedir. İstikrarsızlık içinde savrulan, batı medeniyetinin tıpkı yüz yıl önce yaptığı gibi kaosa sürüklediği dünyada, özellikle yüzyılın son çeyreğinde herşeye rağmen güvenliğine ve istikrarına sahip çıkan, gelişen, üreten, her türlü vesayete karşı tepki ve teyakkuz gösteren Türkiye, ilhamını, gençlerin attığı o ilk adımdan ve sonrasındaki büyük yürüyüşten almaktadır.

19 Mayıs, sadece o günün gençlerine methiye değil, aynı zamanda bugünün gençlerine bir emanetin ve bir karakterin teslimidir. O günün gençlerinin yaptığı gibi bugünün gençleri de koruyacak, savunacak, zulme karşı susmayacak ve oturmayacak, adım atacak ve bu toprağın her genci, bu millet için ayrı bir umut olacaktır.

Birinci yüzyılını tamamladığımız ve sonsuza dek sürecek büyük bir yürüyüşün  ilk adımının atıldığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta o ilk adımı atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu yolculuğu başlatan, şehit ve gazi olup bize bu güzel Cumhuriyeti emanet eden o hayırlı gençleri rahmet ve şükranla yad ediyorum.