Demirtaş’ın ‘Sokak Çağrısı’na Siyasilerden Sert Tepki

Demirtaş’ın ‘Sokak Çağrısı’na Siyasilerden Sert Tepki

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın 6-7 Ekim olaylarını çağrıştıran açıklamalarına siyasilerden sert tepki geldi.

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 6-7 Ekim olaylarını çağrıştıran açıklamalarına AK Parti, CHP ve MHP’den sert tepki gösterildi.

“Milletimizin darbecilere karşı verdiği mücadeleyi anlamasını beklemiyoruz”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, dokunulmazlıkların kaldırılmasını en fazla isteyen ve bunu gündem yapan partinin

HDP olduğunu belirterek, Meclis’e girdikleri günün ertesinde TBMM Başkanlığına başvurarak dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep ettiklerini ifade etti.

“Ama ne zaman ki iş ciddiye bindi, bu kez geri adım attılar.” diyen Turan, herkesin hukuka saygı duyup, yargıya yardımcı olması gerektiğini savundu.

HDP’lilerin efelenmek yerine, yargıya gidip ifade vermesi gereğine işaret eden Turan, şöyle konuştu:

“Eğer terörle ilgili bir suç söz konusuysa ve tutuklama gerekçesi varsa yargı bundan kaçınamaz ve bunu yerine getirir. Kimseye hukuki bir ayrıcalık tanınamaz.

Keşke HDP, siyasi bir parti olma sorumluluğunu yerine getirip sivil olabilseydi. Ancak ne yazık ki HDP, Kandil vesayetini kabul ederek terörün gönüllü sözcüsü oldu. HDP’nin Eş Başkanı açık açık ‘sırtımızı PYD’ye, YPG’ye yaslıyoruz’ dedi. Kısa bir süre önce de Demirtaş, PKK’yı terör örgütü olarak değerlendirmediklerini söyledi. 15 Temmuz ile ilgili Demirtaş’ın yaptığı kıyas, en hafif deyimle hadsizliktir. Birinde millet, milli egemenliği gasbetmeye çalışanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir. Diğerinde ise egemenliğin bir unsuru olan yargıya karşı bir direniş söz konusu. Seçmenlerin iradesini Kandil’deki teröristlere teslim eden birinin, milletimizin darbecilere karşı verdiği mücadeleyi anlamasını zaten beklemiyoruz.

Bütün ikazlara rağmen Kandil’le ilişkisini bitirmeyen bu partiye esas cezayı da yargı değil, bu millet verecektir. “