AK Partili Turan: “Tarih CHP’nin Bu Söylemlerini Utançla Yazacak”

AK Partili Turan: “Tarih CHP’nin Bu Söylemlerini Utançla Yazacak”

Turan: “Tarih CHP’nin bu söylemlerini utançla yazacak”

CHP lideri Kılıçdaroğlu 15 Temmuz için “Kontrollü darbe” derken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Tarih CHP’nin bu söylemlerini utançla yazacak” diyerek tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği teklifinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri öncesinde Parti Meclisi’ni topladı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ile ilgili olarak, “15 Temmuz kontrollü darbe girişiminden sonra 20 Temmuz’da gerçek darbe yapıldı. 20 Temmuz’u hiç kimsenin unutmaması lazım. Parlamentodan OHAL yetkisinin alındığı tarihtir. Şimdi 20 Temmuz darbecileri fiili durumu, anayasal zemine çekmek istiyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise “CHP 15 Temmuz’u kontrollü bir darbe olduğunu düşünüyorsa darbe gecesi Meclis’e neden geldi? Yenikapı’daki tarihi mitinge neden katıldı? CHP’de bu kontrollü darbenin bir parçası mı o halde? Bu nasıl bir siyasi parti, nasıl bir anlayış, nasıl bir muhalefet? Milletimizin işgal ve darbe girişimi karşısında gösterdiği destansı direnişi tarih gururla yazacakken CHP’nin bu söylemlerini de utançla yazacak” diye konuştu.