Turan’dan Deprem Mağdurlarına ‘Yardım’ Uyarısı

Turan’dan Deprem Mağdurlarına ‘Yardım’ Uyarısı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki deprem mağduru vatandaşlara yardım yapmak isteyenlerin Sosyal Yardımlaşma Vakfıyla koordineli hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayvacık ilçesinde üst üste yaşanan depremler nedeniyle 21 yerleşim yerindeki 2 bin 500 vatandaşın bundan olumsuz yönde etkilendiğini belirtti.

Ayvacık’ta depremden etkilenen vatandaşları ziyaret ettiğini anlatan Turan, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını, sadece 8 kişinin yaralandığını, bunların da hayati tehlikelerinin bulunmadığını anımsattı.

Turan, depremlerin yaşandığı ilk andan itibaren bölgede AFAD ve Kızılayın ilk yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirerek, akendilerinin de Valilik, belediye başkanları, kaymakamlık, parti teşkilatı olarak bölgede bulunduklarını aktardı.

Vatandaşların mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi konusunda seferber olduklarını ifade eden Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk gün herkese çadır dağıtıldığı için hiçbir vatandaşımız dışarıda kalmadı. Belki de şu ana kadar yaşadığımız depremler içerisinde en hızlı şekilde müdahalede bulunulan deprem oldu. Bugün itibariyle 500 konteyner ev kurulmuş durumda. Her ailenin bir konteyner evde kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Elektrik ve su altyapısında şu an hiçbir problem yok. Aynı şekilde konteyner evlere sobalar da kuruldu. Hatta televizyon yayını yapılması bile sağlandı. Depremzedelerimizin bu konuda herhangi bir problemi kalmadı. Kızılay bölgede mutfak setleri kurdu. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi, günlük 500 kişi için yemek çıkaran bir lojistik merkez kurdu. Tüm devlet kurumlarımız ve ilgili birimler ilk andan itibaren büyük bir sorumlulukla hareket ettiler.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının depremin ilk günü vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için bir milyon 500 bin lira yardımda bulunduğunu söyleyen Turan, AFAD tarafından da acil ihtiyaçların giderilmesi için bölgeye 500 bin lira gönderildiğini bildirdi.

Depremden olumsuz yönde etkilenen çocukların moralini düzeltmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca bölgeye oyuncaklar gönderildiğini anlatan Turan, “İl Başkanlığımız depremzede çocukların psikolojisinin kötü etkilenmemesi için palyaço gösterileri de dahil olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütlerinden, yardımsever insanlardan bölgeye birçok yardım paketleri geldi.” diye konuştu.

Yardım yapacaklara uyarı
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, deprem mağdurlarına yardım yapmak isteyen vatandaşlara uyarıda bulundu.

Bölgeye yardım gönderecek vatandaşların Ayvacık Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Nilüfer Tekbıyık’a 0537 558 30 04 telefon numarasından ulaşarak gerçek ihtiyaçların ne olduğunu öğrenebileceklerini anlatan Turan, şu değerlendirmede bulundu:

“Yardım yapacak vatandaşların Sosyal Yardımlaşma Vakfımızla koordineli bir şekilde hareket etmeli. Çünkü iyi niyetlerle, şehir kültürüyle yapılan kimi yardımlar isabetli olmayabiliyor. Örneğin, köyde yaşayan bir kadınımız, bir gencimiz spor ayakkabıdan ziyade lastik ayakkabı giymek isteyebiliyor. Dolayısıyla ihtiyaca göre bir yardımın yapılması daha etkili bir sonuç doğuracaktır.”