Dertleri Üzüm Yemek Değil Bağcıyı Dövmek

Dertleri Üzüm Yemek Değil Bağcıyı Dövmek

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP’nin referandum sonuçları konusundaki itirazlarını Milat’a değerlendirdi. Turan, “Mühürsüz zarflar sayılmasaydı bu kez de ‘O zarflar neden sayılmadı’ diye yaygara koparacaklardı” dedi.

KORAY TAŞDEMİR-İSTANBUL

YÜKSEK Seçim Kurulu’nun, millet iradesinin sandık görevlilerinin hatası yüzünden yok sayılmasını engellemek adına aldığı kararı, “seçime şaibe karıştı” iddiasına dayanak kılan CHP’ye tepkiler çığ gibi büyüyor. Milat’a konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP’nin amacının hukuksuzluk varmış algısı oluşturmak adına bu şekilde davrandığını belirterek “Kendileri de bir sonuç alamayacaklarını biliyorlar” açıklamasını yaptı.

Muhatapları YSK’dır

CHP’nin referandum gününden beri bilinçli bir şekilde mühürsüz oylar meselesinin muhatabını AK Parti gibi göstermeye çalıştığına dikkat çeken Turan,“Hâlbuki bu olayın AK Parti’yle bir ilgisi yok. Bu olayın muhatabı Yüksek Seçim Kurulu’dur” dedi. Turan, CHP’nin anayasa hükümlerinden bihaber olduğunu daha evvel kanun hükmünde kararnameler ile ilgili yaptığı başvurudan da anladıklarına değinerek “Yasada açık bir şekilde KHK’larla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılamayacağı söylendiği halde CHP, Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş, talebin reddedilmesini de “skandal” olarak nitelendirmişti. Hâlbuki Anayasa Mahkemesi, haklı olarak yetki alanına girmeyen bir konuyu görüşmemişti” diye konuştu.

KOMİK BAŞVURULAR

Son olayda da CHP’nin aynısını yaptığını ifade eden Turan,“Anayasa’nın 79. maddesinde YSK kararlarının aleyhine herhangi bir yargı merciine başvurulamayacağı hüküm altına alınmış. Bu emredici hüküm karşısında Anayasa Mahkemesi ya da Danıştay bu başvuruyu kabul edemez. Hiçbir şahıs, hiçbir parti, hiçbir kurum anayasanın üstünde değildir” dedi. Turan, hepimizin mevcut anayasaya uymakla yükümlü olduğunu söyleyerek “CHP, bu başvurulardan bir şey elde edemeyeceğini biliyor. Ancak ortada bir “hukuksuzluk” varmış gibi bir algı yaratmak için bu başvuruları yapıyor. YSK’nın kararı kesindir. Vatandaşlar olarak hepimiz bu karara saygı duymalıyız” diye konuştu. Turan, “CHP’nin derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Mühürsüz zarflar sayılmasaydı bu kez de “o zarflar neden sayılmadı” diye yaygara koparacaklardı” ifadelerini kullandı.​​​​​​