CHP Terörün Sözcüsü Oldu!

CHP Terörün Sözcüsü Oldu!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP’nin akıl tutulması yaşadığını söyledi. Söylemleri ile halktan yüz bulamayan CHP’nin yüzünü yabancı ülkelere çevirdiğini dile getiren Turan, “Milletin değil terörün sözcülüğünü yapıyorlar. CHP’nin mevcut söylemi tabanın fikrini yansıtmıyor” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Yeni Şafak’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Son günlerde SİHA açıklamalarıyla kamuoyunun büyük tepkisini çeken CHP’nin akıl tutulması yaşadığını belirten Turan, partinin küçük bir kliğin ele geçtiğini söyledi. CHP, insanımızın güvenliğini ve devletin varlığı söz konusunda fikir üretmeyip sadece çamur atmakla, hakaret etmekle vakit geçirdiğini kaydeden Turan özetle şunları söyledi:

FİKİR ÜRETMİYOR, ÇAMUR ATIYOR

CHP, fikir üretmeyip sadece çamur atmakla, hakaret etmekle vakit geçiriyor. Üstelik, insanımızın güvenliğinin, devletin varlığının söz konusu olduğu durumlarda bunu yapıyor. Milletin sözcülüğünü yapmak yerine adeta terör örgütlerinin sözcülüğüne soyunuyor. CHP’nin bu tavrından seçmeni de rahatsız oluyor. CHP’nin mevcut söylemi, tabanın fikirlerini yansıtmıyor. Tam tersine bu söylem, partiyi ele geçiren küçük bir kliğin söylemidir. CHP, geçmişte Mustafa Kemal’in, İsmet İnönü’nün partisi olmuş olabilir. Ancak gelinen süreçte CHP artık Sezgin Tanrıkulu’nun, Eren Erdem’in, Mahmut Tanal’ın partisi haline gelmiştir.

FETÖ İLE SÖYLEM BİRLİĞİ İÇİNDE

Hepimiz demokratik devletin bir gereği olarak yargının kararlarına saygı duymak zorundayız. Daha evvel telefonunda ByLock çıktığı için tutuklanan danışman aynı zamanda CHP’nin Elazığ Milletvekili adayı olmuştu. CHP’nin FETÖ’cülere sahip çıktığı ve genel başkanlarının da FETÖ ile adeta söylem birliği içinde bulunduğu bir süreçte de avukatlarının FETÖ’den gözaltına alınması elbette düşündürücü. Ucu nereye varırsa varsın bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizi milletimizin bilmesi gerekiyor.

YÜZLERİNİ YABANCI ÜLKELERE ÇEVİRİYORLAR

Almanya’da da yakın zamanda seçimler var. Siz hiçbir Alman partisinin Türkiye’ye gelip seçim stratejisini açıkladığına şahit oldunuz mu? Ama Cumhuriyet’in kurucu partisi olmakla övünen ana muhalefet partisi seçim stratejisini Almanya’dan açıklıyor. Milletten umduklarını bulamayınca yüzlerini yabancı ülkelere çeviriyorlar. Ülkemiz adına acı bir durum.”

HDP ile hareket edecek
16 Nisan referandumu süreci başladığından beri CHP ile HDP’nin ortak hareket ettiğini dile getiren Turan, iki partinin adalet yürüyüşü ve kurultaylarda birlikte pozlar verdiğine dikkat çekti. Turan 2019’da seçim ortaklığı söz konusu olursa hiç kimsenin şaşırmayacağını söyledi. Turan, “CHP, tabanından gelecek tepkiden ürktüğü için HDP ile utangaç bir fotoğraf verse de her iki partinin bir arada hareket ettiklerini artık milletimiz görüyor. CHP, deyim yerindeyse artık HDP’nin bir karikatürüne dönüşmüş durumda. HDP’nin eksik bıraktığı her alanı heyecanla onlar doldurmaya çalışıyor. Söz konusu Tayyip Erdoğan ve AK Parti oldu mu herkesle ittifak edebilecek bir noktaya geldiler” dedi.