AK Parti Grup Başkanvekili Bülent TURAN,”50 Milyon Dolarlık Yatırımla Başladı. Projenin Adı KIZILELMA.”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent TURAN,”50 Milyon Dolarlık Yatırımla Başladı. Projenin Adı KIZILELMA.”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ” (İÇDAŞ’ın tesisleri) Burası Marmara’nın, Karadeniz’in ve Akdeniz’in en büyük kuru yük gemilerinin inşa edileceği, tamir imkanı bulacağı, hatta en büyük savaş gemilerinin bile tamir ve inşa edileceği özel kuru havuz olacak. Son dönem milli savunmamızda çok büyük mesafe alındı. Her türlü İHA’sı, SİHA’sı, füzeleri, helikopteri artık üretmekten öte, ihraç imkanına kavuştuk. Bu çok kıymetli bir iş” açıklamasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İÇDAŞ’ın tesislerine ilişkin, “Burası Marmara’nın, Karadeniz’in ve Akdeniz’in en büyük kuru yük gemilerinin inşa edileceği, tamir imkanı bulacağı, hatta en büyük savaş gemilerinin bile tamir ve inşa edileceği özel kuru havuz olacak.” dedi.

Turan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile Türkiye’nin ağır sanayi kuruluşlarından İÇDAŞ’ın Çanakkale’nin Biga ilçesinde bulunan fabrika tesislerinde uçak gemisi üretmek için 50 milyon dolarlık yatırımla başladığı, 370 metre boyunda ve 70 metre genişliğindeki kuru havuz inşaatını ziyaret etti.

Dev tesisin Türkiye’de özel sektör tarafından yapılan önemli yatırımlardan birisi olduğunu ifade eden Turan, buranın tamamlanmasıyla denizcilik sektöründe gurur duyulacak seviyeye gelineceğine işaret etti.

Haber Kaynağı; https://www.cnnturk.com/ekonomi/50-milyon-dolarlik-yatirimla-basladi-projenin-adi-kizilelma?page=3