AK Parti'li Turan'dan eleştirilere tepki: Bunun adı FETÖ'ye hizmet

AK Parti'li Turan'dan eleştirilere tepki: Bunun adı FETÖ'ye hizmet

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ekonomi ve terörle mücadeleye ilişkin düzenlemeler içeren torba kanuna ilişkin muhalefetin eleştirilerine tepki gösterdi. Turan, "Gözaltı süresinin uzatılmasından niye rahatsızsın, FETÖ'cü memurların atılmasından sen niye rahatsızsın Allah aşkına? Bunun adı muhalefet değil, bunun adı FETÖ'ye hizmet diye düşünüyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, muhalefetin direnmesine rağmen TBMM'de kabul edilen 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin değerlendirmede bulundu. Turan, örgütlü suçlarda gözaltı süresinin uzatılmasına ve kamudan ihraçlara ilişkin OHAL yetkisini 1 yıl daha uzatan 26 maddelik torba kanunun çok farklı kesimlerin uzun süredir beklediği ve özellikle pandemi sürecinde esnafın ve işverenin yükünü azaltmak, ekonomiyi canlandırmak amacıyla önemli düzenlemeler içerdiğini söyledi. Turan, en önemlisi FETÖ ile mücadele anlamında iki konuda OHAL yetkisinin uzatıldığını hatırlatarak, muhalefetin aksine düzenlemenin toplumun merakla beklediği bir kanun olduğunu söyledi.

‘TOPLUMUN FARKLI KESİMLERİ BEKLİYORDU’

Turan, 26 maddeden oluşan torba yasa görüşmeleri sürecinde muhalefetin sadece birkaç maddeyi öne çıkarmasından kaynaklı, OHAL ithamından kaynaklı bir gündem oluştuğuna vurgu yaparak, "Oysa bu kanun çok farklı sosyal kesimlerin ilgilendiği, çok farklı sosyal kesimlerin beklediği farklı konular içeriyordu. Örneğin, köy korucularımızın maaşlarının revize edilmesi, tütün üreticilerimizin cezalarının ertelenmesi, çek yasasından kaynaklanan bazı sorunların giderilmesi gibi birçok konuyu revize eden, düzenleyen bir kanun teklifi. Hatta depremde evleri zarar gören vatandaşlarımıza destek içeren bir kanun teklifiydi. Ancak muhalefet tarafından dön-dolaş-gel üç konu varmış gibi değerlendirildi" dedi.

Haber Kaynağı; https://www.yenisafak.com/gundem/ak-partili-turandan-elestirilere-tepki-bunun-adi-fetoye-hizmet-3663577?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=yenisafak