Bülent Turan’dan Kılıçdaroğlu’na tepki

Bülent Turan’dan Kılıçdaroğlu’na tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “CHP’nin rotası sadece kirli siyasete, iftiraya, kara propagandaya dönmüş durumda. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkemizde ‘mülteci merkezleri’ kurulacağı gibi bir iftira attı, yine bir yalan söyledi.Yalanı ortaya çıkan Kemal Bey, bırakın özür dilemeyi bu sahneye o kadar alışmış ki, gösterdiği pişkinlikte artık nirvana seviyelerinde. Biz kendisinin yerine utanıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve iktidara yönelik izlediği “yalan ve iftira siyasetini” alışkanlık haline getirdi. Kılıçdaroğlu’nun son olarak ana gündeminde yine Suriyeli ve Afgan mülteciler üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. İktidarı hedef almak için her gün yeni bir yalana imza atan CHP lideri Kılıçdaroğlu, doğruluğunu teyit etmediği bilgiler üzerinden algı operasyonu yapmaya kalkıştı. Kılıçdaroğlu, İngiliz basınında yer bazı haberleri teyit etmeden bu kez de ‘Türkiye mülteci merkezi olacak’ iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun resmi olmayan kaynaklar üzerinden söylemiş olduğu sözler ise Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı.

“Kabul etmemiz mümkün değil”

Dışişleri Bakanlığı, İngiltere basınında Afgan sığınmacılar için üçüncü ülkelerde kurulacak iltica merkezleri planları bağlamında Türkiye’ye ilişkin atıf yapılmasına yönelik, “Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi bunu kabul etmemiz mümkün değildir” ifadesi kullanıldı.

“Asırlık partiyi düşürdüğü durum üzücü”

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise şu ifadeleri kullandı: “İngiltere Savunma Bakanı’nın kaleme aldığı yazıda Türkiye’nin ismi bile geçmiyor. Okumaktan aciz birilerinin elinde kullanışlı sosyal medya şaklabanına dönen Kılıçdaroğlu’nun asırlık partiyi düşürdüğü durum üzücü…” dedi.

“Türkiye, ima dahi edilmiyordu”

Kılıçdaroğlu’na bir tepki de İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Altun, “Dün gece bir kez daha hepimizi şaşkına çeviren bir olay yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘yalan terörü’ dediği dezenformasyonun ne denli yıkıcı ve yanıltıcı olabileceğini bir kere daha gördük. Ne oldu gelin hep birlikte bakalım: İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Mail On Sunday için Afganistan ile ilgili bir makale kaleme aldı. Makalede “We will establish a series of processing hubs across the region outside Afghanistan for those Afghans we have an obligation to bring to this country” ifadesi geçiyordu. Yani Wallace, makalesinde “İngiltere’ye getirmekle yükümlü olduğumuz Afganlar için Afganistan dışındaki bölgede bir dizi merkez kuracağız” diye bir cümle kuruyordu. Makalenin hiçbir yerinde “Türkiye” geçmiyor, ima dahi edilmiyordu”

“Yalanla ancak rezil olunur”

İngiltere Savunma Bakanı ,Wallace’nin Afganistan ile ilgili kaleme aldığı makalenin çarpıtıldığını belirten Altun, “ngiliz Bakanın makalesi Türkiye karşıtlığı ile maruf bazı yabancı medya kuruluşları tarafından çarpıtıldı. Ve bu makale, ‘İngiltere, Pakistan ve Türkiye’de mülteci merkezleri kuracak’ şeklinde sunuldu. Dediğimiz gibi, Bakan hiçbir şekilde Türkiye dememişti oysa! Kasıtlı bir şekilde yapılan bu çarpıtmaya çok geçmeden Türkiye’deki muhalefet sahip çıktı. Makalenin tek bir kelimesini dahi okumadan bu yalana dört elle sarılıp hükümetimize saldırmaya başladılar. Olayın aslına hiç bakmadan canla başla bu iftirayı yaymak için uğraştılar. Dışişleri Bakanlığımız, söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. Fakat ne yazık ki muhalefet yalan ve iftirada ısrar etmekten vazgeçmedi. Bir kere de biz ifade edelim, böyle bir talep yok, talep gelse dahi bunu asla kabul etmeyiz. Yalan kötüdür, yalan tehlikelidir. Yalandan medet umanlara diyoruz ki, yalanla abad olunmaz, ancak rezil olunur. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Biz her şartta gerçeği, doğruyu, hakkı ve hakikati söyleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“CHP’nin rotası kirli siyasete döndü”

Konuya ilişkin Milat’a konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “İsterdik ki ana muhalefet lideri siyaset ve demokrasi adına değer üretsin, iktidarın alternatifi, rakibi olsun. Ancak Kılıçdaroğlu CHP’si yalandan başka söylemi olmayan acınacak bir duruma gelmiş, savrulmaya devam ediyor. CHP’nin rotası sadece kirli siyasete, iftiraya, kara propagandaya dönmüş durumda. Artık bu partinin Atatürk ve kurucu ilkelerle, devletçilikle, milliyetçilikle, halkçılıkla vb. hiçbir bağının kalmadığı gün gibi ortada. Kemal Kılıçdaroğlu gün geçmiyor ki bir yalan daha söylemesin, bir iftira daha atmasın. Her ne kadar kasetle o koltuğa oturmuş olsa da bu dili ne kendisine ne de partisine yakıştırabiliyoruz. Kılıçdaroğlu, yalan ve iftiralara o kadar alıştı ki her geçen gün kendi rekorunu kırıyor” dedi.

“Pişkinlikte nirvana seviyelerinde”

Turan, “Son olarak kaynağını asparagas haberlerine dayandırdığı ve devletimizin gizli kapaklı şekilde İngiltere ile Afgan mülteciler hususunda anlaşma yaptığını söyledi. Ülkemizde ‘mülteci merkezleri’ kurulacağı gibi bir iftira attı, yine bir yalan söyledi. Gerekli açıklamayı Dışişleri Bakanlığı’mız yaptı. Bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını izah etti. Yalanı ortaya çıkan Kemal Bey, bırakın özür dilemeyi bu sahneye o kadar alışmış ki, gösterdiği pişkinlikte artık nirvana seviyelerinde. Biz kendisinin yerine utanıyoruz. Ayrıca Sayın Kılıçdaroğlu, Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Mavi Vatan’da, Azerbaycan’da, Kıbrıs’ta, terörle mücadelede, son olarak orman yangınlarıyla mücadelede ve daha birçok konuda ne zaman ülkemizin yanında durdu ki göçmen konusunda dursun? Anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu, kendisini kasetle genel başkan yapanların talimatlarını yerine getirmeye devam ediyor. Yalan ve iftira siyaseti, milletimizde karşılık bulmadı, bulmayacak. Siyasette ahlaki duruş; seçim kazanmaktan, iktidar olmaktan çok daha değerlidir. Bu yalan ve iftira yolunda olan, CHP’ye ve değerli seçmenine oluyor” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı; https://www.milatgazetesi.com/haber/kilicdaroglunun-yerine-utaniyoruz-2956/