"/>
AK Parti'li Bülent TURAN:

AK Parti'li Bülent TURAN: "Hiçbir ortak yanları yok; ama iktidar rüyası görüyorlar"

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Beyaz TV’de Melissa Bağcı’nın sunduğu Akılda Kalsın programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Turan, İmamoğlu'nun yargılandığı davada çıkan karar üzerinden bir tiyatro oynandığına dikkat çekerek 6'lı masanın dağıldığını belirtti. Turan, "Masa falan kalmadı ortada, 6'lı masanın dağıldığını, ortak bir iddiası olmadığını düşünüyorum. Kemal bey yüzde 25 olan oyunu yüzde 26 yapamadı. Başkanlık sistemi yüzde 50 artı 1'i zorunlu kılıyor. Bu nedenle ittifaklar dönemi başladı. Oyunu artıramayan Kılıçdaroğlu, düne kadar Sivas katliamcısı diye haksızlık yaptığı Karamollaoğlu başta olmak üzere tüm hakaret ettiği İslamcı gördüğü bütün kişileri yanına alıp oy devşirmeye çalıştı; fakat dünyaları farklı. Hiçbir ortak yanları yok; ama iktidar rüyası görüyorlar" dedi.
6 Parti Sadece 25 Bin Kişi Topladı
Saraçhane de 6 Parti'nin genel başkanın katıldığı mitinge sadece 25 bin kişinin katıldığını ifade eden Turan, "16 milyonluk bir şehirde belediye de çalışan kişi sayısı 85 bin kişi; ama alana gelen kişi 25 bin kişi, bu sayıyı 6'ya bölersek lider başına 3 bin 500 kişi bile düşmüyor. Cumhurbaşkanımız tek başına Mardin'de yaptığı mitingde 850 bin kişilik şehirde 85 bin kişi topladı. Bir liderin toplantısına bakınız, bir de 6 liderin toplantısına bakınız" dedi. 
6 LİDERİN OLDUĞU MİTİNGDE EN COK ALKIŞI DEMİRTAŞ ALDI    
Saraçhane mitingde en çok alkışı Demirtaş'ın aldığını ifade eden Turan, "Sayın Babacan Demirtaş'a özgürlük vurgusu yaptı. Aynı Babacan daha düne kadar HDP'nin terörle iltisakı vurgusu yapardı. Her toplantıda Demirtaş'ın yanlışlarını söylerdi. Ne oldu nereye savruldun da Demirtaş vurgusu yapıyorsun? Mahkemenin terörist dediği, Yasin Börü'nün katili olarak gördüğü adama meydanda övgüler ortaya koydun. En vahimi de HDP oraya davetli olmadığı halde en çok alkışı da Demirtaş vurgusu aldı. Babacan ve Davutoğlu'ndan çok Demirtaş alkışlandı. Kimin ne olduğu çok ortada ve halkımız bunu görüyor." diye konuştu.
“Demokrat Parti’nin 6’lı masada olmasının tek sebebi Demokrat Parti Genel Merkezi’nin AVM olmamasına izin veren AK Parti anlayışıdır”
Turan sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğer o günkü AK Parti belediye yönetimi deseydi ki “gel buraya AVM yapalım”, Demokrat Parti’de en çok bağıran, nedenini anlamadığımız hiçbir karşılığı olmadığı halde masanın en başında oturmaya çalışan kişi, AK Parti’nin yanında gibi bağıracaktı. Aynı şekilde Mansur Yavaş döneminde de yollar Mansur Bey fiilen kabul ettiğini ifade ettiği için başvuru alınıyor. AK Parti’nin çoğunlukta olduğu İmar Komisyonu bunu reddediyor, doğru bulmuyor. Komisyon tarihe haksızlık, hatıralara haksızlık bir defa diyerek hayır dediği için bu dönemde de yapılamıyor. Yansıyan haberlere göre anlaştıkları müteahhit, bunları mahkemeye veriyor, “paramı verin, sözleşmemiz var” diyor. Bundan kaynaklı bir kargaşa var. Müteahhittin alacak talebi, kendilerinin AVM yapmak isteği, bunlar karşılanmayınca da sözüm ona vatan millet aşkına koşa koşa yüz yıllık Demokrat Parti hatırasını yerle bir ederek o masada oturmaya başladı.
Başka bir şekilde Davutoğlu’na bakın hırsından başka bir şey yok. Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarında muhafazakar camiaya hakaretler var, tablolar var. Bakınız görmüşsünüzdür. 6 yaşındaki çocuk istismarı haberinden yola çıkarak, hepimizi yaralayan, üzen kötü tablodan sonra insanın bir ortak aklı olmaz mı? 6’lı masaya “sakin olun, ne yapıyorsunuz?” demez mi? Bir CHP vekili çıktı, eline bir karton alarak tüm muhafazakar dernekleri, vakıfları sayarak yerden aşağı ithamlarda bulundu. Düne kadar Davutoğlu’nun konferans verdiği Babacan’ın toplantı yaptığı muhafazakarların içerisinde olduğu yapılardı bunlar. Listelerinde AGD’de vardı, biliyorsunuz tepki gelince, ittifaktan dolayı AGD hariç dediler sonra. Hepsine kötü diyorlar, böyle bir şey olabilir mi? Süleymancıları saymıyorlar. Niye? CHP’ye destek oldukları için. Ama 15 tane çok kıymetli derneği, vakfı baştan aşağı çok özür dileyerek söylüyorum tacizci şeklinde ağır ithamlarda bulunuyorlar.
Ortada bir beraberlik yok, bir ruh yok. Bir masa falan yok ortada. Bakınız Cumhur İttifakı’na, bir değerler silsilesi var, Türkiye’nin büyümesi diyoruz, 15 Temmuz sonrası milli birlik ile beraber ayağa kalkmak diyoruz. Bütün projelerimizi, açılışımızı, toplantımızı beraber yapıyoruz. Söylem birliğimiz var. Çok kıymetli bir süreç yaşıyoruz. İki liderin karşılıklı muhabbetine şahit oluyoruz. O iltifatları, o nezaketleri hepimizi bahtiyar ediyor. Ama siz Sayın Kılıçdaroğlu Almanya’dayken toplantı için koşan, gülen Sayın Akşener ile Sayın Bahçeli’nin Sayın Erdoğan ile görüntüsünü düşünebiliyor musunuz? Hiç öyle bir tablo var mı?”
Turan, Peki sizce aday kim olur 6’lı masada? şeklindeki soruya da; “Bu onların sorunu. Tabii aklımızda olanlar var, ama bunları paylaşmayı doğru bulmuyorum. Ben bu sürecin kendileri açısından bir kriz olduğunu düşünüyorum. Ortak bir aday bulamayacaklarını düşünüyorum. Dışarıdan bir aday bulmak için zorlanacaklarını düşünüyorum. Hep beraber göreceğiz, fazla bir zaman kalmadı.” şeklinde cevap verdi.