Bülent Turan: ''Samsun dünyanın barış adımlarının atılacağı yer olmaya hazır olmalı''

Bülent Turan: ''Samsun dünyanın barış adımlarının atılacağı yer olmaya hazır olmalı''

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “Samsun, gelişmiş bir ticarete de küresel tedarik zincirindeki aksaklıklara da veya başrole de belki de dünyanın barış adımlarının atılacağı yer olmaya da enerji veya gıda transferlerinin merkezi olmaya da hazır olmalıdır” dedi.

Bülent Turan, Kocaeli Gölcük Kaymakamı Yusuf Özdemir’in vefatı nedeniyle geldiği Samsun’da valiliği ziyaret etti. Turan’ı Samsun Valisi Orhan Tavlı karşıladı. Turan, Samsun’a yeni atanan Tavlı’ya görevinde başarılar diledi.

“Burada Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı”

Samsun’un 20. yüzyılın seyrinin değişmesine imza attığını hatırlatan Turan, “Burada atılan ilk adım, malumlarınız, güzel Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk adımı oldu. Bugün de bu şehrin karşısında, Karadeniz’in karşı kıyılarında, dünya belki yeniden şekilleniyor. Ukrayna-Rusya Savaşı’nın akıbeti bir yana, küresel güçlerin Karadeniz’de alacağı pozisyonlara ait çok fazla senaryo mevcut. Öyleyse bu şehirde, 21. yüzyılın tüm seçenekleri için hazırlıklı olmak durumundayız. Samsun, gelişmiş bir ticarete de küresel tedarik zincirindeki aksaklıklara da veya başrole de belki de dünyanın barış adımlarının atılacağı yer olmaya da enerji veya gıda transferlerinin merkezi olmaya da hazır olmalıdır. Yedi düvelden insanın gelmesine de tüm dünyanın izleyeceği konferanslara da turizme de yüksek teknolojiye de hazır olmalıdır. Yani Samsun özetle geleceğe hazır olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Turan’a ziyaretinde, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Bahadır, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hakan Fırat eşlik etti.

Haber Kaynağı: İHA