İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Son 180 günde 193 suç örgütü yok edildi

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Son 180 günde 193 suç örgütü yok edildi

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan Trabzon'da konuştu. Turan, suç örgütlerini hedef alan operasyonlara ilişkin "Son 180 günde 593 operasyon yaptık. Bunun içerisinde 193 suç örgütü yok edildi. Ama hiçbirisi kalmayıncaya kadar bu çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, "Ülkemizde hiçbir sokakta devlet otoritesinden başka güç istemiyoruz. Mafyavari çalışmalar, organize suç örgütleri, göreceksiniz hiçbirisi kalmayacak çünkü bu ülkeyi anayasal sistemde temsil eden devletimiz var, valimiz, kaymakamımız var" dedi.

Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım Projesi kapsamında Trabzon'da düzenlenen toplantıda konuşan Turan, İçişleri Bakanlığı'nın 600 binlik büyük bir aile olduğunu belirterek 7 gün 24 saat, 365 gün anlayışıyla mesai kavramı gözetmeksizin çalıştıklarını ifade etti. Son terörist yok oluncaya kadar azimle, kararlılıkla yola devam edeceklerini vurgulayan Turan şöyle devam etti: "Bugün Başkanımızla, Valimizle, Maçka'ya gittik. Eren Bülbül kardeşimizin mezarını ve annesini ziyaret ettik. 15 yaşında nasıl kahraman olduğunu orada bir daha gördük. Çok bedeller ödedik ama ülkemizin birliği, dirliği, bayrağımızın gönderdeki hali hiç tartışılmadı. O bedellere rağmen diyorum yürümeye devam edeceğiz inşallah. Aynı şekilde ülkemizde hiçbir sokakta devlet otoritesinden başka güç istemiyoruz. Mafyavari çalışmalar, organize suç örgütleri, göreceksiniz hiçbirisi kalmayacak çünkü bu ülkeyi anayasal sistemde temsil eden devletimiz var, valimiz, kaymakamımız var." 

"Yanlış yapan kim varsa yok etmek görevimiz" 

Turan, operasyonlara ilişkin "Son 180 günde 593 operasyon yaptık. Bunun içerisinde 193 suç örgütü yok edildi. Ama hiçbirisi kalmayıncaya kadar bu çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. Bir diğer önemli konunun da uyuşturucu ile mücadele olduğunu aktaran Turan, "Gençlerimizi bu illetten korumakta kararlıyız. Ne olur bu konuda muhtarlarımız bize omuz versinler" şeklinde konuştu. Turan, bu kapsamda da ihbar hatlarının kullanılmasının önemli olduğuna işaret ederek "Yanlış yapan kim varsa omuz omuza yok etmek bizim görevimiz. Uyuşturucuya asla göz açtırmayacağız" ifadesini kullandı. Yasa dışı göçmen meselesinde de büyük mesafe alındığını vurgulayan Turan, Türkiye'nin çevresinde yaşanan olaylara dikkati çekti. 

Haber Kaynağı: Gazete Oksijen