2016 Kurban Bayramı Tebrik Mektubu

2016 Kurban Bayramı Tebrik Mektubu

Değerli Dostlar,

Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu bir dönemin ardından kardeşlik ve birlik duygularının hâkim olacağı Kurban Bayramı’na giriyoruz. Bu vesileyle sizin ve ailenizin Kurban Bayramınızı kutluyor, mübarek bayramın İslam Âlemine huzur, birlik, kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.

Bildiğiniz üzere bir süre önce Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimini yaşadık. 15 Temmuz’da yaşanan kalkışma, darbe girişiminden öte adeta işgal girişimiydi. 101 yıl önce nasıl ki atalarımız Çanakkale’de işgalcilere geçit vermediyse, o insanların asil torunları da bugün aynı duygularla işgalcilerin karşısına dikildiler. 1915’teki Çanakkale Cephesi bütün yurt sathına yayıldı. Bu kutlu davada, siz değerli Çanakkale halkı üzerinize düşeni yaptınız ve ilk günden itibaren meydanlarda tuttuğunuz demokrasi nöbetleriyle bir demokrasi destanı yazdınız. Tekrar teşekkür ederiz.

Kıymetli dostlar,

15 Temmuz işgal girişimi karşısında Yüce Meclisimiz bir adım bile geri durmadı. Meclis bombalanırken milletvekillerimiz Meclis’i açık tuttular ve milli iradeden yana kararlı bir duruş ortaya koydular. Biz de adeta Ankara-Çanakkale arasında mekik dokuduk. Normal şartlarda Temmuz ayında çalışmalarına ara vermesi gereken Meclis’i, Ağustos ayında da açık tuttuk.

Bu süreçte vatandaşlarımızın uzun zamandır beklediği düzenlemeleri ardı ardına Meclis’ten geçirdik. Belediyelere olan borçlar, gümrük cezaları ve birçok alanda var olan kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasından, tüm çalışanların devlet destekli bireysel emeklilik sisteminden faydalanmasına kadar birçok düzenlemeyi hayata geçirdik.

Meclis çalışmalarının yanında Çanakkale yatırımlarına da hız kesmeden devam ettik. Yakın zamanda Orman ve Su İşleri Bakanımız ile 125 bin dekar zirai araziyi suya kavuşturacak 11 tesisin temelini attık. Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi siyasi parti ayrımı yapmaksızın ilçe ve belde belediyelerimizin İçişleri Bakanlığı'ndan borçlanma taleplerini takip ederek sonuçlandırdık. Böylece belediyelerimizin Çanakkale halkı için yapacakları yatırımların önünü açmış olduk. Çanakkalemiz için gurur vesilesi olan 18 Mart 1915 Çanakkale Köprüsü’nde hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Çanakkale, yapılan büyük yatırımlar ve planlanan projeler ile her geçen gün marka bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Milletimizin hizmetin en iyisini hak ettiğini düşünerek, başta Çanakkalemiz olmak üzere güzel ülkemiz için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla sizi ve ailenizi en derin duygularla selamlar, Kurban Bayramı’nın vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Av.Bülent TURAN

Çanakkale Milletvekili

AK Parti Grup Başkanvekili